Poolse handelsagent

Een Poolse handelsagent is een zelfstandige, onafhankelijke professional die voor bepaalde of onbepaalde tijd optreedt als bemiddelaar tussen een exporteur en zijn (potentiële) klanten. Als exporteur betaalt u een commissieloon aan de handelsagent. U betaalt per afgesloten transactie. Het aanstellen van een van onze Poolse handelsagenten biedt voor u als exporteur, grote voordelen:

  • Door de grote band met zowel de producten als het bedrijf kan u als exporteur een redelijke mate van invloed op de agent uitoefenen.
  • U kunt als exporteur zelf uw verkoopprijs bepalen, zolang deze marktconform is.
  • Als exporteur houdt u grip op de markt en blijft u in contact met uw eindklanten.
  • Werken met een commissieloon werkt motiverend
  • Als exporteur bepaalt u zelf hoe uw product gepromoot wordt.

Klanten vinden in Polen

Zodra wij overtuigd zijn van het potentieel van uw product of dienst voor de Poolse markt, gaan wij voor u aan de slag. Wij treden graag voor u op als handelsagent. Uiteraard sluiten wij dan een contract met u af. Met een  Poolse handelsagent van Mesoworks hoeft u geen eigen personeel in dienst te nemen en bespaart u loon- en aanverwante kosten. Tegelijkertijd kunt u klanten vinden in Polen dankzij deze gemotiveerde Poolse handelsagenten die elk de nodige jaren ervaring kunnen voorleggen.

Verschil tussen importeur en handelsagent

Een handelsagent verkoopt goederen namens u als exporteur. Juridisch voert hij zelf geen transacties uit. Uiteindelijk worden bestellingen rechtstreeks geplaatst tussen een producent of exporteur en de afnemer of importeur. De producent stuurt zijn facturen aan de importeur en deze betaalt rechtstreeks aan de producent. De handelsagent ontvangt voor zijn bemiddeling een op voorhand overeengekomen commissieloon. Dit is een afgesproken percentage van het gefactureerde bedrag. Een aantal producenten werkt gedurende jaren met dezelfde handelsagent en deze ontvangt in bepaalde gevallen zijn commissieloon per jaar. Bij dergelijke langdurige en duurzame overeenkomsten mag u als producent verwachten dat de handelsagent zich 100% inzet voor het welzijn van uw bedrijf. Het is belangrijk dat uw marktaandeel groeit. Ook deze aspecten zijn in een contract vastgelegd.

Intensief klantbeheer in geheel Polen

Klanten vinden in Polen is één zaak. Onze handelsagenten verzorgen het eerste contact en leggen zo de basis voor een verdere kennismaking. Verder mag u verwachten dat dit zakelijke contact verder wordt opgevolgd. U kunt rekenen op intensief klantbeheer. Het maakt niet uit waar u in Polen zaken doet. Op gezette tijdstippen rapporteren wij u omtrent de stand van zaken en krijgt u gepersonaliseerde updates. Tot slot herhalen wij nog even dat u op juridisch vlak hetzij als producent of leverancier een directe overeenkomst afsluit met uw Poolse klanten die uw producten of diensten kopen.

NEEM VANDAAG NOG VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP
Contact
en_USEnglish
pl_PLPolish en_USEnglish